Dags att köpa en mjukglassmaskin?

En mjukglass en varm sommardag är ganska oslagbart. Inom detta område finns det med största sannolikhet pengar att hämta som företagare, eller ett sug efter mjukglass att dämpa som privatperson. Då är det väl dags att investera i en mjukglassmaskin för att kunna göra sådan riktig glass att bjuda på. Glöm dåliga kopior att vispa själv med elvispen från affären, med en mjukglassmaskin blir det äkta vara att njuta av och bjuda alla på!

Att välja rätt
Vilken maskin som passar bäst beror helt på de förväntningar som ställs. Självpastöriserande maskiner är bra på att döda bakterier och kan därför rengöras mer sällan, men det kan dock påverka smaken när diskning närmar sig. Man måste också välja mellan en golvmaskin och en bänkmaskin efter egen smak, samt ifall den ska vara vatten- eller luftkyld. Det finns många varianter att köpa här http://actorab.se/sv/produkter/kategori/mjukglassmaskiner/, både nya och begagnade.

Tightare budget? Köp begagnat!
Vem säger att allting måste vara nytt? En mjukglassmaskin är en stor investering som med säkerhet kommer löna sig, men för det måste ju allt inte vara sprillans nytt. De flesta fel som uppstår på en mjukglassmaskin brukar vara på grund av dåligt underhåll, alltså helt onödiga problem. Därför går det lika bra att köpa begagnade maskiner, om man vet att de fått rätt omtanke i form av underhåll och reparationer.