Definitionen på könssjukdomen Klamydia

För att definiera klamydia kan man säga att det är en bakteriell könssjukdom som brukar orsakas av bland annat en bakterie som kallas Chlamydia trachomatis. Enligt smittskyddslagen så kan man lätt konstatera att det är den allra vanligaste könssjukdomen som brukar anmälas till den här lagen. Sjukdomen brukar smitta både oralt, vaginalt men även vid analt sex när kondom inte används. Och man kan säga att sjukdomen orsakas av bakterier som finns i slida, urinrör, ändtarm samt i sällsynta fall ibland annat svalget.

Symptom på klamydia
När det kommer till klamydia så kan det vara rätt svårt att märka av symptom ifall man har drabbats av sjukdomen. Det på grund av att mer än hälften av alla de som är klamydiasmittade inte har några som helst besvär. När det kommer till inkubationstiden, det vill säga tiden då man hinner bli smittad fram till själva sjukdomen helt bryter ut, så kan det ta upp till ett par dygn till någon vecka.

Osäker på om du har drabbats av klamydia?
Ibland är det svårt att märka av om du har drabbats av könssjukdomen, men om du misstänker att så är fallet, så kan man besöka följande länkhttp://klamydiatest.net/ för att genomföra ett test. Det är nämligen som så att klamydia ser till att sveda, klåda och flytningar ökar i ens underliv. Även när man ska kissa så kan man känna av sveda samt klåda, och kvinnor kan till och med få blödningar.